در مقایسه سرور های نسل G9 و G10 مهمترین تفاوت مربوط به پردازنده است که در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اما بهتر است بدانید که این سرور ها در کارایی، تکنولوژی، سخت افزار و همینطور شاسی با هم تفاوت هایی دارند. شاید در نگاه اول به نظر برسد که G9 از امتیاز کافی برای استفاده برخوردار نیست اما این تصور اشتباه است. G9 و G10 هر دو دارای سیستم اجرایی قدرتمندی هستند که سبب می شود تا نیاز کاربران به خوبی برطرف شود.
معرفی سرور نسل G9
برای اینکه بتوانیم مقایسه سرور G9 و G10 را به بهترین شکل پیش ببریم نیاز است یک دید کلی در مورد هر دو سرور داشته باشیم. طراحی سرور G9 بسیار کارآمد است و از سیستم U1 و U2 پشتیبانی می کند. این سرور عملکرد قدرتمند دو سوکتی دارد و این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید به راحتی سیستم مجازی سازی و پایگاه داده را فراهم سازید. در صورتی که به دنبال سروری به منظور انجام محاسبات با کارایی بالا هستید بهترین گزینه برای شما G9 است.
- نوع پردازنده Xeon E5 v3, v4 در این سرور اجرا شده است که عملکرد قابل توجهی خواهد داشت.
- حافظه هوشمند HPE DDR4 در سرور G9 سبب می شود تا عملکرد آن 14 درصد به نسبت نسل های قبل بیشتر شود. مصرف انرژی به واسطه این سیستم تا حد زیادی کاهش می یابد و قابلیت و کارایی سیستم نیز بیشتر می شود.
- NVDIMM که در G9 اجرا شده است سبب بهبود عملکرد پایگاه داده می شود و همینطور بارهای کاری تحلیلی را نیز به بهترین شکل دنبال می کند.
- سرور رک HPE ProLiant Gen9 سبب می شود تا آخرین فناوری مورد پشتیبانی قرار بگیرد. این سیستم برای برنامه های کاربردی حرف اول را می زند و مورد اعتماد است.
مهمترین ویژگی سرور G9 این است که کارایی و بهره وری قابل توجهی را فراهم می سازد. این سرور سیستم امنیتی بالایی دارد و به سادگی می تواند ارتقا یابد. همینطور شرایط افزودن هارد نیز در این سرور دیده می شود. این سرور مصرف انرژی پایینی داشته و فضای کمتری را اشغال می کند. طراحی سرور G9 به صورتی است که سبب می شود تا حدود 14 درصد مصرف انرژی کمتری داشته باشد. این سرور برای حجم کاری بالا بسیار مناسب بوده و می تواند حافظه بالا را پشتیبانی نماید.
معرفی سرور نسل G10
اگر به دنبال به روز ترین سرور از نظر قدرت و امنیت باشید باید سرور G10 را انتخاب کنید. این سرور مشهور به یک ارتش قدرتمند از آخرین سخت افزارهای روز دنیا است. G10 اولین سروری است که توانسته حافظه NVME را پشتیبانی نماید. این سرور دارای پردازنده های گلد و پلاتینیوم بوده و همینطور شامل 24 اسلات برای درج رم برای آن تعبیه شده است. یعنی شما بیشترین سطح قدرت و پردازش را خواهید داشت. منابع پردازشی G10 به نسبت G9 بسیار قدرتمندتر ظاهر شده است.
اولین ویژگی این سرور طراحی بی نظیر آن است. طراحی سرور G10 به صورتی است که توانسته باگ های قبل را برطرف سازد. این سرور از به روز ترین حافظه برای نگهداری اطلاعات استفاده می کند. نوع کارت حافظه G10 به صورتی است که بر روی سایر کارت های حافظه قابل اجرا نیست.
قطعات سخت افزاری سرور G10 قابل اعتمادتر از G9 هستند. ویژگی های مهم این سرور را بررسی می کنیم.
· پایداری بالا و قدرت بی نظیر
· سیستم خنک کننده یا کولینگ قوی به واسطه فن های قدرتمند
· تضمین کیفیت قطعات به طوری که ریسک سوختگی آنها بسیار کم است.
· منابع پردازشی بسیار قدرتمند
· بهره گیری از سیستم ILO پیشرفته برای کنترل کیفیت
· شبکه هاب قدرتمند 20 الی 40 گیگابایتی به همراه کابل توینکس
· مصرف انرژی کم و قدرت بالا دیتاسنتر ها
· تغییر مهندسی سیستم خنک کننده
بررسی نمای ظاهری سرور G10
1- در طراحی سرور G10 از پنجره ای استفاده شده است که سبب توسعه هاردهای سرور می شود به طوری که شرایط برای درج هاردهای بیشتر فراهم خواهد شد.
2- در طراحی این دستگاه محل مشخصی برای هاردهای 2.5 اینچی وجود دارد.
3- برای دستگاه از دکمه های روشن و خاموش استفاده شده است.
4- تست سلامت ال ای دی وجود دارد به طوری که در G9 چنین مقیاسی وجود نداشت.
5- وجود سیستم نشانگر وضعیت NIC
6- در سرور G10 از ورودی یو اس بی 3 استفاده شده است که به نسبت مدل G9 ارتقا داشته است.
7- برچسب شماره سریال
مقایسه سرور G9 و G10 از نظر شاسی
معمولاً هر دو سرور G9 و G10 در مدل های 2U و 4U طراحی شده اند. این سرور ها می توانند شاسی های SFF و LFF را پشتیبانی نمایند. به طور کلی عبارت یونیت یا U مربوط به اندازه گیری ارتفاع در رک است. هر یونیت حدوداً 4.445 سانتی متر بوده و شامل سه سوراخ در بخش آداپتورهای کناری خواهد بود. G9 و G10
از نظر نوع شاسی، وجه اشتراک زیادی با هم دارند. هر دو سرور در سبک ایستاده و رکمونت طراحی می شوند و ارتفاع رک برای آنها یکسان در نظر گرفته شده است.
مقایسه سرور G9 و G10 از نظر پردازنده
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، مهمترین شاخص مقایسه سرور G9 و G10 مربوط به پردازنده است. وقتی صحبت از تفاوت پردازنده می شود یعنی سطح استفاده از رم و ذخیره ساز متفاوت بوده و یا بهبود یافته است.
در G9 از سری پردازنده اینتل زئون استفاده شده است که دقیقاً مشابه با پردازنده های نسل قبل عمل می کند. البته در این نسل شاهد سری E5 در ورژن های 3 و 4 هستیم که از نظر سخت افزاری توانسته شرایط عالی فراهم سازد. سیستم پردازنده G10 با تغییرات قابل توجهی همراه بوده است. در این نسل شامل پردازنده مقیاس پذیر کمپانی اینتل هستیم. این پردازنده شامل مدل های پلاتینیوم، گلد و همینطور سیلور است. این رویکرد سبب می شود که در مقایسه سرور G9 و G10 سرعت فرکانس، پهنای باند حافظه و همینطور حداکثر توان مصرفی با تغییراتی همراه شود.
در G9 بیشترین هسته برای هر پردازنده 22 عدد اعلام شده بود به طوری که 3.7 مگاهرتز فرکانس را پوشش می داد. این سرور می توانست تا 2400 سرعت رم را پشتیبانی نماید. در G10 شاهد پردازنده ای با 28 عدد هسته هستیم به طوری که توانسته فرکانس 3.9 گیگاهرتز را پوشش دهد. سرعت رم نیز در پردازنده G10 به 3200 مگاهرتزی رسیده است.
12 اسلات رم برای پردازنده های هر دو سرور در نظر گرفته شده است که دارای 6 کانال هستند. در واقع هر کانال دو اسلات رم دارد.
مقایسه سرور G9 و G10 از نظر رم
در مقایسه سرور G9 و G10 از نظر رم تفاوت چندانی دیده نمی شود. هر دو نسل شرایط پشتیبانی از رم های DDR4 را دارند. بیشترین سرعت قابل پشتیبانی برای G9 2400 مگاهرتز است اما برای G10 این رقم به 2933 نیز می رسد. برای G9 بیشترین ظرفیت رم برابر با 128 گیگابایت بوده و همینطور 24 اسلات LRDIMM را شامل می شود. در G10 از سیستم تکنولوژی HPE Persistent Memory استفاده استفاده شده است. این حافظه پایدار از تکنولوژی های روز دنیا در صنعت آی تی به شمار می آید به طوری که می تواند مشکلات پیچیده مختلفی را برطرف سازد. همینطور سیستم قابل قبولی برای دیتاسنترهای بزرگ محسوب می شود. این سیستم از عملکرد بهتر و سرعت بیشتری در راستای محاسبات بر پایه داده های پیچیده برخوردار است. همینطور می تواند محدودیت ذخیره سازی در پایگاه داده را را برطرف سازد.
افزایش زمان سرویس در کنار امنیت بالا از دیگر ویژگی های این سرور محسوب می شود. به طور کلی ضعف در عملکرد این سیستم به ندرت دیده می شود. حافظه پایدار اچ پی ای می تواند از عملکرد تجزیه و تحلیل REAL TIME استفاده نماید و امکان ذخیره سازی پیشرفته را به بهترین شکل ایجاد می کند. به این ترتیب G9 می تواند سرور های نسل دهم را تا 512 گیگابایت مورد پشتیبانی قرار دهد و در این راستا موفق ظاهر شود.
بررسی G9 و G10 از نظر حافظه داخلی
به هر حال بحث حافظه داخلی همیشه از دسته موضوعات مهم در بررسی سرور ها محسوب می شد و این موضوع در مقایسه سرور G9 و G10 نیز حائز اهمیت است. در هر دو نسل از سرور ها شامل فاکتور 2.5 و 3.5 اینچی یا ال اف اف هستیم. نوع هاردی که در نسل نهم اجرا می شود قابلیت اجرا بر روی نسل دهم را نیز دارد.
مثال ساده تری در بررسی G9 و G10 می زنیم. در سرور G9 شما قادر به اجرای شش عدد حافظه NVMe همینطور 12 عدد حافظه LFF خواهید بود. این در حالی است که در G10 تعداد حافظه NVME به 20 عدد رسیده است. به طور کلی از درایورهای نرم افزاری DS در سرور G10 استفاده شده است که سبب افزایش امنیت خواهد شد. نشان دادن وضعیت هارد به افراد به واسطه وجود ال ای دی های رنگی در این درایوها از دیگر ویژگی های سرور G10 محسوب می شود. روی بدنه هارد یک سری چراغ ها تعبیه شده است ه نوع فعالیت آن را به کاربر نشان می دهد.
مقایسه پاور G9 و G10
G9 و G10 از نظر نوع قطعات نیز یک سری تفاوت ها با هم دارند. منبع تغذیه در این دو سرور بسیار متفاوت از هم هستند. در G9 برای تامین برق از منبع تغذیه 500، 800 و 1400 وات در سبک پلاتینیوم استفاده می شود. این در حالی است که منبع تغذیه برای سرور G10 از سبک تیتانیوم است و بیشترین راندمان در بین پاورها را دارد. بررسی ها نشان می دهد بازدهی این پاور به 96 درصد نیز رسیده است که رقم قابل توجهی است. برخی از پاورها دارای سیستم کاهش مصرف انرژی هستند که سبب صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد و یک موضوع پر اهمیت محسوب می شود.
بررسی قیمت ها
در مقایسه G9 و G10 می بایست موضوع قیمت را به شکل کاملاً دقیق و اصولی ارزیابی کنیم. قیمت سرور G10 به نسبت G9 گرانتر است. اما باید توجه داشته باشید که سیستم سخت افزاری G10 پیشرفته تر بوده و از تکنولوژی های بیشتری نیز در آن استفاده شده است. در این سیستم پردازنده های پرسرعت تری وجود و از حافظه رم قدرتمندتری نیز پشتیبانی می شود. تعداد هاردهای G10 بیشتر بوده و همینطور منبع تغذیه با کیفیت تر است. این موارد سبب می شود تا قیمت سرور G10 بیشتر به نظر برسد.
نتیجه گیری
در مقایسه سرور G9 و G10 می توان گفت که جدیدترین نسل پردازنده سروری برای G10 اجرا شده است که سبب می شود تا قدرت پردازش آن به نسبت G9 بیشتر باشد. G10 قابلیت پشتیبانی از آخرین پردازنده های روز دنیا یعنی دو پردازنده با 60 هسته واقعی را دارد اما شرایط G9 نیز مناسب است و می تواند تا 48 هسته واقعی و 96 هسته مجازی را پشتیبانی کند.
در سرور G10 از چیپست ILO استفاده شده که شرایط مدیریت از راه دور و کنترل سلامت قطعات سخت افزاری را فراهم میسازد چنین سیستم در G9 وجود نداشت. مقایسه سرور G10 و G9 نشان می دهد که هر دو سرور از قدرت بالایی برخوردار هستند اما G10 توانسته مشکلات قبلی را برطرف سازد و موفق تر ظاهر شود.
قیمت بالاتر G10 به نسبت G9 شاید یکی از معایب آن باشد و بسیاری از افراد قادر به خرید این سرور نباشند. این در حالی است که G9 با مشخصات سخت افزاری قدرتمندی که دارد می تواند سطح رضایت بالایی را فراهم سازد. فن های G10 معمولاً سایز بزرگتری به نسبت G9 دارند اما سیستم کولینگ G9 امتحان خود راپس داده است.