iloچیست؟ قبل از اینکه با تعریف ilo آشنا شوید، بهتر است بدانید ilo مخفف شده چه عبارتی می باشد. ilo مخفف عبارت management light out integrated است یعنی پردازنده مدیریت از راه دور. این چیپست و پورت، روی سرور های برد hp تعبیه می گردد و قدرت پردازش آن را افزایش می دهد. اکثر افرادی که در زمینه آی تی یا کامپیوتر فعالیت دارند با نام ilo آشنا هستند.
اگر تازه وارد این زمینه شده اید و با شنیدن ilo، اولین سوالی که به ذهنتان می رسد این است کهilo چیست؟ این مقاله مخصوص شماست. در این مقاله قصد داریم بدانیم ilo چیست و با عملکرد و نحوه دسترسی به آن بیشتر آشنا شویم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
ilo چیست؟ همان طور که در قسمت مقدمه هم ذکر شد ilo از مخفف عبارت management integrated light out پدید می آید و به معنی پردازنده مدیریت از راه دور می باشد که روی سرور هایی با برند اچ پی تعبیه شده اند. ilo یک پورت سخت افزاری محسوب می شود که باید در کنار دیگر سرور های hp از آن بهره برد. یکی از مهم ترین دلایل استفاده از این پورت در سرور ها این است که می توان به کمک آن ها سرورها را از راه دور در شبکه مدیریت کرد. یکی از معروف ترین برند ها که در زمینه فناوری اطلاعات پیشتاز است و همیشه توانسته به روز ترین فناوری ها را ارائه دهد، hp نام دارد. به همین دلیل توانسته ilo را به عنوان تکمیل کننده فناوری خود ارائه دهد تا کنترل از راه دور را برای کاربران خود امکان پذیر کند.
عملکرد ilo در سرور
برای این که مفهوم ilo چیست؟را بهتر درک کنید باید با عملکرد آن آشنا شوید. در اینجا قصد داریم شما را با عملکرد این پورت آشنا کنیم. عملکرد ilo مستقل از سیستم عامل است و یک ادمین بدون نیاز به سیستم عامل می تواند به ilo دسترسی داشته باشد. گاهی اوقات این نرم افزار روی برد سرور نصب نمی شود و باید به صورت یک کارت پی سی ال در دسترس قرار بگیرد. ilo برای این که بتواند با یک کابل به شبکه متصل شود، یک پورت جداگانه نیاز دارد که در آن تعبیه شده است. بدین وسیله می تواند مدیریت کل شبکه را فراهم کند. برای دسترسی به پورت ilo باید از طریق DHCP، آی پی مورد نظر را دریافت کنید. همچنین می توانید این تنظیمات را به صورت دستی انجام دهید. برای فعال شدن پورت ilo باید از setup utility استفاده نمایید.
ویژگی های ilo
ویژگی های ilo چیستند؟ ویژگی هایی که پورت ilo دارد باعث شده تا مدیران بتوانند سرور ها را از راه دور کنترل کنند. از ویژگی های ilo می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- راه اندازی و ریست کردن سرور: گاهی ممکن است سرور به کارت شبکه پاسخ ندهد. در چنین مواقعی می توان سرور را مجدد راه اندازی یا ریست کرد.
- ایجاد امنیت: ilo برای اینکه مدیریت ایمنی از راه دور فراهم کند باید امنیت داخلی ایجاد نماید. برای آن که نتوان بطور غیر مجاز به این سرور دسترسی داشت، باید از روش رمز عبور، روش احراز هویت آنلاین و…… استفاده کرد.
- نظارت داشتن به دما، مصرف برق و ولتاژ سرور: پورت ilo به طور مداوم بر وضعیت سرور مثل دما، میزان مصرف برق و ولتاژ آن نظارت دارد. اگر مشکلی باشد، باید فورا از بروز مشکلات سخت افزاری آن جلوگیری کرد و مانع از کاهش عملکرد آن شد.
- دسترسی داشتن به کنسول سرور از راه دور: برای آن که بتوان به تمام قابلیت های سرور، از راه دور دسترسی داشت به لایسنس حرفه ای این پورت نیاز دارید.
- دسترسی داشتن به گزارش های مدیریت
- یکی دیگر از ویژگی های ilo این است که برای تشخیص و بررسی مشکلات، سرور را مانیتور می نماید.
نحوه اتصال به ilo
نحوه اتصال ilo چیست؟ شما به کمک یک مرورگر وب و با وارد کردن یک آدرس آی پی می توانید به ilo وصل شوید. سرور ilo یک پورت جداگانه دارد که به شبکه متصل می شود و این پورت از طریق RBSU فعال می شود. معمولا نام کاربری و رمز عبور ilo روی سرور نوشته می شود اما می توان آن را تغییر داد. پورت ilo می تواند از طریق DHCP یک آدرس آی پی دریافت کند.
کاربرد پورت ilo چیست؟
مهم ترین کاربرد های ilo چیست؟ از مهم ترین کاربرد های ilo کنترل از راه دور است. کاربر به راحتی می تواند از طریق ilo، سرور را از راه دور کنترل کند. ناگفته نماند که تنها کاربرد و قابلیت ilo این نیست. از دیگر قابلیت ها و کاربرد های این تکنولوژی عبارتند از:
ویژگی های ilo در سرور اچ پی
- قابلیت ری استارت کردن سرور
- قابلیت خاموش و روشن کردن سرور
- پیکر بندی، به روز رسانی و نظارت از راه دور
- انجام مانیتورینگ سرور، بدون سیستم عامل
- کنترل در میزان مصرف و برق و انرژی سرور
- دسترسی به ایونت های سیستم و بایوس
- قابلیت نصب سیستم عامل
- نظارت بر عملکرد سرور
تنظیماتilo چیست؟
ای ال او را می توان به روش های مختلفی در سرور اچ پی تنظیم کرد. در اینجا با تنظیم ای ال او، با روش configuration آشنا می شویم.
- در مرحله اول باید دستگاه را ری استارت کنید. برای اینکه به قسمت اسکرین پست وارد شوید باید کلید اف ۹ را فشار دهید.
- به کمک کلید های جهت یاب می توانید گزینه سیستم کانفیگ را انتخاب کنید.
- در مرحله سوم گزینه utility configuration را انتخاب نمایید.
- مرحله چهار نتورک آپشن را انتخاب کنید.
- در این مرحله شما باید ابتدا dhcp را غیر فعال کرده سپس آدرس را وارد کنید.
- در نهایت تغییرات انجام شده را با فشردن کلید اف ده ذخیره نمایید.
نسخه های مختلف برای ilo
نسخه های مختلف ilo چیست؟ ilo نسخه های مختلفی دارد از جمله ilo1،ilo2 ،ilo3 ،ilo4 وilo5. هر کدام از این نسخه ها ویژگی و کاربرد های متفاوتی دارند.در اینجا می خواهیم ilo4 و ilo5 را با یکدیگر مقایسه کنیم. ای ال او پنج در مقایسه با ای ال او چهار سرعت دو برابری داشته که همین باعث شده در پردازنده رم و استرج هم افزایش سرعت دو برابری داشته باشد. با این سرعت می توان در مدیریت هم سریع تر بود و کارایی بالاتری داشت. دومین مورد در ای ال او پنج این است که می توان به کمک آن به راحتی به ریموت کنسول دسترسی داشت. باید اشاره کرد در سمت چپ قسمت پایین ریموت کنسول، thumbnail قرار گرفته است.
روش های پیکربندی ilo
همان طور که گفته شد ilo دارای یک نام کاربری و رمز عبور است که روی سرور قرار گرفته است. در اینجا می خواهیم بدانیم روش های تنظیم ilo چیست؟ با چهار روش می توانید این کار را انجام دهید:
- برای انجام تنظیمات ilo می توان از UEFI استفاده کرد: برای وارد شدن به UEFI باید کلید f9 را بزنید تا بتوانید وارد تنظیمات اولیه سرور شوید.
- Intelligent provisioning: شما می توانید با فشردن کلید f10 وارد این قسمت از تنظیمات سرور گردید.
- استفاده از نرم افزار configurations : ممکن است یک نوع سیستم عامل روی سرور ilo نصب شده باشد که دسترسی به آن آسان گردد.اگر از این نرم افزار استفاده کنید می توانید روی سرور مدیریت داشته باشید.
- استفاده از ACU: برای اینکه وارد این محیط شوید، باید بعد از اینکه سیستم روش شد کلید f8 را بزنید و هر گونه تغییری که مد نظرتان هست را اعمال کنید.
مزایای استفاده از تکنولوژی ای ال او:
با توجه به تعریف ilo چیست؟ متوجه شدیم که آی ال او باعث افزایش کارایی سیستم و سهولت در مدیریت سرور می شود. به طور کلی می توان گفت ای ال او مزایای بسیاری دارد. از جمله:
- بدون هیچگونه محدودیت مکانی می توان به کمک ای ال او، روی تمامی سرور ها نظارت و مدیریت داشت.
- افزایش امنیت سرور
- افزایش یا بالا بردن عملکرد سرور ها
- دسترسی کامل و راحت به محیط سرور ها
- مدیریت کامل سرور ها
- امکان خاموش و روشن کردن سرور از راه دور و همچنین کنترل سرور
- می توان کنسول سیستم را از راه دور مدیریت کرد و روی آن نظارت داشت.
- قابلیت پشتیبانی از طریق command line
قابلیت سازنده سازی عملیات سرور
راهنمای خرید سرور HPE دارای پورت ILO
هنگام خرید سرور ای ال او باید نکاتی را مد نظر داشته باشید. حتما از سالم بودن پورت ای ال او و درست بودن لایسنس مطمئن شوید. توصیه می کنیم از فروشگاه های معتبر و قابل اطمینان، این محصول را خریداری کنید. در هنگام خرید حتما سرور را تست نمایید و حتما از وجود گارانتی آن مطمئن شوید. بزرگترین فروشگاه های کامپیوتری معتبر شما را در زمینه خرید آی ال او و همچنین در زمینه خدمات، پشتیبانی و راه اندازی سرور شما را راهنمایی می کنند.
هنگام خرید سرور ای ال او باید حتما به نیاز خود توجه کنید. همچنین باید با توجه به بودجه خود هزینه کنید. اگر می خواهید هزینه کمی صرف کنید، باید به سراغ سروری بروید که مشخصات کمتری دارد اما قابلیت پردازش بالایی دارد.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت سرور ilo
عوامل تاثیر گذار بر قیمت ilo چیست؟ عوامل مختلفی بر قیمت ilo تاثیر می گذارند که مهم ترین آنها عبارتند از:
- انواع سرور ها: همانطور که در این مقاله هم ذکر شد، سرور ilo دارای نسخه های مختلفی است که هر کدام ویژگی ها و قیمت مخصوص به خود را دارند.
- کاربر سرور ilo: هر نوع از سرور های آی ال او بر حسب کاربردی که دارند برچسب گذاری می شوند. طبیعتا کاربرد های هر کدام هم متفاوت بوده و قیمت یکسانی ندارند.
- مشخصات فیزیکی و سخت افزاری سرور ای ال او: یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت سرور ها، مشخصات سخت افزاری سرور است. معمولا قیمت سرور ها براساس حافظه اصلی سرور، میزان ذخیره سازی، تعداد پورت های سرور و…. تعیین می شود. هر چه یک سرور از نظر سخت افزاری مشخصات بالاتری داشته باشد، قیمت بیشتری هم دارد.
- برند سرور ای ال او: نوع برند سرور بر قیمت سرور تاثیر می گذارد. مثلا برند اچ پی از سایر برند ها قیمت بالاتری دارد، چون از کیفیت و عملکرد خوبی برخوردار است.
- داشتن سرویس های اضافی: برخی از شرکت ها هستند که سرویس ها و پشتیبانی های اضافه ای برای سرور ارائه می دهند که همین کار موجب افزایش قیمت سرور می شود.
- میزان مصرف برق: هر چه یک سرور توان بیشتری داشته باشد، مصرف برق بیشتری هم دارد. همچنین باید سیستم های خنک سازی هم برای آن در نظر گرفته شود. معمولا ای ال او مصرف برق پایینی دارد و همین دلیل سبب می شود، قیمت بالایی داشته باشد.
- امنیت سرور ای ال او: معمولا اکثر شرکت ها، از سرور ها به کمک بسته های امنیتی استفاده می کنند. با نصب بسته های امنیتی هزینه سرور هم افزایش می یابد.
- نگهداری و پشتیبانی از سرور: برخی از کار ها مثل تعمیرات یا پشتیبانی سرور و….. در هزینه سرور تاثیر می گذارند.
سخن پایانی
همانطور که می دانید مدیریت و نظارت بر سرور ها کار سخت و مشکلی است. اگر از ابزار یا راه حل مناسبی هم برخوردار نباشید، کار پیچیده تر می شود. تکنولوژی ای ال او یکی از بهترین راه ها و روش ها برای مدیریت و نظارت بر تجهیزات و سرور ها است. ای ال او به عنوان یک نرم افزار خاص محسوب می شود که باید در سرور اچ پی نصب شود. یکی از مهم ترین کاربرد های آی ال او، کنترل از راه دور بدون حضور فیزیکی و همچنین نظارت و به روز رسانی و پیکربندی سرور است. سرور ای ال او دارای نسخه های متفاوتی بوده که با یکدیگر متفاوت هستند و ویژگی های خاص خود را دارند.
در این مقاله با مفهوم تکنولوژی ilo چیست؟ آشنا شدید. امیدواریم مطالب این مقاله برایتان مفید واقع شود.